Среща на Световния Съвет за Мир в Сенегал 2018: Хак Джа Хан Мун



Истинската майчинска любов ще донесе истински световен мир



Среща на Световния Съвет за Мир в Сенегал

Африка Посреща Мира 2018

18-19 Януари, 2018 / Tinder DIOP reported

1200 участници от всички религии присъстваха на тази конференция за мир

Церемонията по откриването на Африканската среща за мир се проведе в препълнената зала на конферентния център "Абду Диуф" в Дакар. На срещата взеха участие общо 1200 представители; Министри, Парламентаристи и други делегации. Президентът на Република Сенегал, Маки Сал, председателства церемонията по откриването заедно с председателят на Народното събрание Мустафа Ниас.

"Лично за мен", каза шейх Муса Диуф, основател на Муридизма [голям суфийски орден в Сенегал и Гамбия], "като мюсюлманин, който вярва в пророка Мухамед, е важно, че  тази федерация за всеобщ мир е допринесла успешно в мирните преговори в Палестина, Северна Корея и други места."
"Искам да започна нова ера, ера на мир, ера, в която споделяме сърцето на истинска любов и живеем в името на другите - ера на живот, съсредоточена върху алтруизма, където цялото човечество може да следва Бог като наш всеобщ родител." Хак Джа Хан Мун

Основателката на Всемирната федерация на мира, д-р Хак Джа Хан Мун, сподели в своето изказване желанието си да възобнови света, който поради многобройни грешки в историята е в това болезнено състояние на войни и страдания. Тя предприема смели стъпки за изграждане на световна 'магистрала за мир' между Сенегал, Африка и останалата част от света. Трябва да се отбележи, че президентът на Универсалната мирна федерация, д-р Хак Джа Хан е известна с енергичните си дейности за един нов свят, основан на любов към ближния.

Всички религиозни деноминации бяха представени 

Над 1200 участници от 60 региона на Африка и света, включително 15 държавни глави (настоящи или бивши), 12 заместник-председатели, 6 председатели на Народното събрание, 35 министри и ръководители на правителството, 150 духовни лидера, се събраха в Дакар за тази Африканската среща за мир 2018.

Лидерите на Вселенската федерация за Мир (UPF) и Международната асоциация на парламентаристите за мир (AIPP) спонсорираха събитието, озаглавено "Нова Африка: взаимозависимост, взаимно благоденствие и универсалните ценности".

На тази среща присъстваха представители на всички религиозни деноминации. Федерацията за Мир (UPF) има огромен принос в усилията за Междурелигиозна хармония и мир. През двата дни на срещата бяха обсъдени въпросите за мира, сигурността и устойчивото развитие.

Д-р Мун бе посрещната на държавно ниво 

Истинската майка бе посрещната като държавен глава. Министърът на външните работи изпрати официална делегация за найното посрещане. На следващия ден бе проведена частна среща с националния президент. През тези 40 минути той откликна много топло.

SENEGAL'S PRESIDENT RECEIVES DR. MOON
Държавният глава направи прием на основателя на Федерацията за мир, мисис Мун. Тя изрази ангажимента си да подкрепи икономическата политика на президента Маки Сал чрез сътрудничество и да помогне на Сенегал да стане първата възстановена нация модел.

"Това е разтърсващ света, исторически световен момент, с център нашия Небесен Родител и Истинската Майка," заяви Томас Уолш, президент на UPF. "Виждаме ясно, че Божията сила и енергия присъстват тук в Африка".

На тази историческа Световна среща, на която присъстваше цялото правителство на Сенегал, Д-р Хак Джа Хан Мун, основател на Федерацията за Мир, заяви, че Африка ще се превърне в най-проспериращия континент в света. Тя призова високостоящите участници да живеят в любов, "за да могат всички народи по света да създадат едно голямо семейство".


Едно Световно Семейство с център Бог

"Избрах тази красива нация, Сенегал," заяви Д-р Мун, "защото чувствах, че те са мирни хора, които Бог е подготвил специално и е благословил. Когато дойдох в Сенегал, открих човека, който Бог лично е подготвил: Президентът на тази нация е подготвен от Бог и аз се надявам всички да почувствате това."

Това не бе теоретична среща, а конференция за действие. Толкова дълго време Бог се е опитвал да намери такава основа, на която да може да работи, за да трансформира този свят и да реализира мечтата си за "Единно семейство с център Бог". Бог търси хора, които имат смелостта и искрените сърца да извършат тази работа. За първи път Бог успя да намери нация, готова да получи Неговото водене; нация която да приеме тази мисия, за да изпълни тази историческа задача.

PEACE AWARDS
"Ние сме тук, за да отворим нова ера в човешката история, защото този великолепен континент ще стане новата небесна Африка, която ще приветства Бог като център и ще се превърне в най-процъфтяващия континент в света", каза д-р Мун в речта си. "Африка ще стане светлината на света. Ние сме тук днес за този исторически повод, на мястото, където се е родило човечеството. Аз дойдох тук, за да се моля за елиминиране историческата болка, която този континент е преживял, за да започне нова история," прогнозира тя.

Послание на Мир и Надежда

Говорейки пред 1000 лидери от цяла Африка, в откриването на пленарното заседание на Световната среща на върха в Африка, Истинската Майка, д-р Хак Джа Хан, изтъкна неуспехите в човешката история, вкоренена в егоизма. Тя изрази болката си от историята на страдания в Африка и изрази вярата си, че Африка ще донесе новата благословена епоха и спомогне изграждането на Божието царство.

Ето и откъс от нейното послание:
"Събрани сме тук днес, в Дакар, Сенегал, за да отворим нова ера в историята. Този красив африкански континент ще се превърне в новата небесна Африка, която следва Бог като център и ще се превърне в най-проспериращия континент на света. Африка е родното място на човечеството. 
Африка може да се превърне в светлината на света. Африка е благословен континент. Днес със сърцето на Истинската Майка и Истинския Родител, аз съм тук, за да се помоля за изкореняване на историческата болка, която този континент е преживял, така че той да може отново да застане в Божието провидение и да започне нова история .... 
Искам да започна нова ера, ера на мир, ера, в която споделяме сърцето на истинска любов и живеем в името на другите - ера на живот, съсредоточена върху алтруизма, където цялото човечество може да следва Бог като наш всеобщ родител. Можем заедно да установим един свят на мир, равенство, единство и щастие. Заедно можем да реализираме Небесното царство на Земята. Вярвам в африканския континент. Моля, работете заедно с мен, за да осъществим този красив идеал." Д-р Хак Джа Хан Мун
След речта на 'Истинската майка', президентът на Сенегал, Маки Сал, благодари за нейното искрено желание да види хората в Африка, живеещи в щастие, мир и просперитет. 



Молитва за освобождение

Г-жа Мун посети Дома на робите на остров Горе в Дакар, известният паметник на Сенегал за Атлантическата робска търговия. Тя предложи молитва за освобождение. Това беше мястото, където робите бяха настанявани преди да бъдат натоварени на кораби, пътуващи за Америка.

Като се фокусира на този великолепен континент, Майка Мун би искала да подготви новата ера. "Една ера на мир, в която споделяме истинската любов и живеем за другите, нека живеем съсредоточено върху алтруизма, в който цялото човечество може да служи на Бога", каза д-р Мун.








Share your views...

0 Respones to "Среща на Световния Съвет за Мир в Сенегал 2018: Хак Джа Хан Мун"

Post a Comment

Най-четените статии

 

© 2010 Сан Мьон Мун All Rights Reserved Thesis WordPress Theme Converted into Blogger Template by Hack Tutors.info